Te land, ter zee en in de lucht Dordrecht

Beleef de oudste stad van Holland op een wel heel bijzondere manier!

"In de lucht" - geniet van het uitzicht!
Uw bedrijfsuitje begint met de beklimming van de Grote Kerk. De Toren bij de Grote Kerk is maar liefst 62 meter hoog. Vanaf deze hoogte heeft u een fantastisch uitzicht over Dordrecht en de omgeving. Het is een hele klim, maar steeds heeft u na een stukje traplopen weer wat bijzonders te zien. Bijvoorbeeld de historische rondgang (gaanderij), maar ook de bijzondere uurwerkzolder en de klokken. Als u ten slotte langs het uurwerk gelopen bent, komt u buiten op de rondgang (trans) en kunt u genieten van het prachtige uitzicht.

De mensen die de hoogte niet in willen kunnen de Grote Kerk (12e eeuw) van binnen bekijken. Bekijk het houten beeldsnijwerk, het glas in lood, de mooie marmeren beelden, en de drie orgels. Het geheel is in 1987 met liefde voor details prachtig gerestaureerd.

Koffie met gebak
Na deze geweldige ervaring geniet u, weer terug op de begane grond, van koffie (of thee) met gebak in een gezellig restaurant in de oude binnenstad.

"Te land" een mooie stadswandeling
Daarna wordt u door uw stadsgids opgehaald voor een mooie wandeling door de roemrijke geschiedenis van Dordrecht. Het is de oudste stad van Holland en telt ruim 1000 monumenten. Bij Dordrecht komen drie rivieren samen. Ooit was Dordrecht dan ook vooral een strategisch gelegen handelsplaats en op dat moment zelfs de grootste stad van Holland.

De gids wijst u op de unieke Dordtse gevels, neemt u mee langs een aantal highlights waaronder het Stadhuis, en bezoekt samen met u een hofje (bij beschikbaarheid) U loopt ook vast een stukje door de langste winkelstraat van Nederland. Onderweg vertelt de gids u de leukste anekdotes over deze levendige stad die nog steeds vol initiatieven zit. Zo zijn er leuke festivals als Wantijpop, Big Rivers en het internationale Dordt op Stoom. 

Lunch
De gids brengt u na deze afwisselende wandeling bij uw lunchlocatie, een prachtig restaurant in hartje stad. Hier is een mooie tafel voor uw groep gereserveerd. Samen geniet u van een verzorgde lunch. Deze bestaat uit huisgemaakte soep, een luxe belegd broodje en een consumptie naar keuze.

"Ter zee" een bijzondere vaartocht
Na de lunch komen we bij het ‘ter zee’ gedeelte van dit arrangement; een prachtige vaartocht. Het bijzondere van Dordrecht is dat u een prachtige vaartocht kunt maken door de binnenstad, hoewel er geen grachten zijn. Er zijn namelijk maar liefst vijf stadshavens. Uw vaartocht begint in hartje stad. U vaart onder het stadhuis en het Scheffersplein door richting de Nieuwe Haven, de meest geschilderde haven van Europa. Onderweg vaart u onder prachtige sierlijke bruggen door, ziet u de mooie pakhuizen en geniet u van het vakantiegevoel als u de binnenhavens met de pleziervaartuigen passeert. U ontdekt vanzelf waarom Dordrecht het Venetië van het Noorden genoemd wordt! 

Borrel
Dit bijzondere uitje sluit u samen af met een drankje en een lekker hapje in een prachtig restaurant in de gezellige binnenstad. 

Review Te land, ter zee en in de lucht Dordrecht:

Present: "We hebben een heel gezellige uitje gehad met de PV leden. We hebben leuke reacties gekregen van collega’s."

Maak uw collega's blij met dit afwisselende personeelsuitje in Dordrecht!

Groepsgrootte
10 - 80 personen (meer personen in overleg mogelijk)
Prijs arrangement
Aantal Personen Prijs p.p. Excl BTW Prijs p.p. Incl BTW
10 - 14 € 76 € 82,84
15 - 30 € 74 € 80,66
31 - 80 € 72 € 78,48
Inclusief
(Met voorstel voor de tijdsindeling)
10.30 uur Entree beklimmen Toren/bezichtigen Grote Kerk
11.30 uur Koffie/thee met gebak
12.00 uur Afwisselende stadswandeling met gids
13.30 uur Verzorgde lunch inclusief 1 koffie, thee, melk of fris
15.00 uur Vaartocht - alleen open boten, poncho's of paraplu's zijn beschikbaar tijdens een buitje.
16.00 uur Hapje en drankje (tapbier, huiswijn, fris, koffie of thee)

Andere tijden zijn in overleg ook mogelijk. De vaartocht is mogelijk van april - oktober.

We werken samen met restaurants die we kennen van eigen bezoeken, die een goede kwaliteit bieden en op mooie locaties in de binnenstad te vinden zijn. Combineert u dit arrangement liever met een citygame of workshop? We organiseren het graag voor u!

Reserveren Meer informatie