Waarom familiedagen?

Familie... Je kunt toch niet zonder! Jasperina de Jong zong er al over in de jaren zestig van de vorige eeuw: Had een mens maar geen familie op aard… Nooit meer herrie, keet of kabaal. Maar dan noemt ze toch een hele reeks familieleden die ze niet zou willen missen, overigens ook weer niet altijd vanuit de meest nobele motieven… Het toont wel aan dat familie voor ons mensen een belangrijke factor in ons leven is. En al is er soms een gevoel van "even niet", toch wil je die familiebanden steeds weer aanhalen; broers en zussen, neven en nichten, ooms en tantes, ze zijn niet weg te denken uit ons leven. Maar het is een fenomeen van onze hectische tijd dat wij in onze dagelijkse bezigheden vaak onszelf en anderen voorbij lopen. Collega´s en vrienden zien we nog wel dagelijks of regelmatig, maar familieleden, met name de verre, dat schiet er nog wel eens bij in. Daarom zijn er familiedagen, en wij beleven er altijd weer veel plezier aan om zo´n uitje voor u te mogen organiseren.

Wat maakt een familiedag anders dan andere groepsuitjes?

Een familiedag is niet zomaar een groepsuitje. Binnen het hele scala van groepsuitjes dat wij organiseren, van bedrijfs- of personeelsuitjes tot vrijgezellenfeesten of vriendenreünies, nemen familiedagen een aparte plaats in. De doelgroep waarvoor dit uitje bestemd is kan zeer divers zijn, maar hebben één ding gemeen: hun voorouders. Dat maakt dat er ondanks alle verschillen een speciaal gevoel van saamhorigheid aanwezig is, dat in geen andere groep bestaat. Daarnaast zijn er zeer veel verschillende soorten familiedagen, die allemaal hun eigen speciale eisen stellen en daarom onze bijzondere aandacht verdienen en krijgen.

Een familiedag voor het "oude" gezin

Neem bijvoorbeeld een dagje met alle broers en zussen, samen met pa en ma erop uit. Het oude gezinsgevoel kan op zo´n familiedag helemaal herleven; goede oude jeugdherinneringen worden opgehaald en oud zeer van vroeger wordt voor eens en altijd uit de weg geruimd. Alles wat op de reguliere familieverjaardagsfeestjes niet aan bod komt omdat er teveel anderen bij zijn, kan nu uitgebreid aandacht krijgen. Dit alles omlijst met culturele, sportieve of culinaire bezigheden. Denk bijvoorbeeld aan één van onze rondvaart- en stadswandelingarrangementen. Of wat dacht u van een goed gesprek voeren tijdens het maken van een schilderij, of een nieuwe dans leren waarbij broer of zus de ideale danspartner blijkt. Misschien is een heerlijk culinair arrangement, waarbij u zich laat verwennen of zelf aan de slag gaat om elkaar te verwennen meer iets van uw gading? Waar uw interesses ook liggen, u kunt het vinden in één van de vele steden waar wij actief zijn. Wij organiseren het graag voor u en garanderen u dat het een unieke familiedag wordt waar u na afloop met veel plezier aan terug zult denken!

Door een familiedag worden partners pas écht familie!

Soms verwateren familierelaties mede door de partnerkeuze van de broers en zussen. De vrouw van je broer of de man van je zus lijken op het eerste gezicht niet echt jouw type. Neefjes en nichtjes waar je niet echt een band mee lijkt te krijgen. Hierdoor worden de contacten minder en men ziet of spreekt elkaar enkel nog op de verjaardagen of soms zelfs dat al nauwelijks meer. Familiedagen zijn dé ideale gelegenheden om de anderen eens van een heel andere kant te leren kennen. Tijdens één van onze culinaire workshops ontdekt u dat uw schoonzus een keukenprinses is, in onze circusworkshop blijkt uw zwager ineens een fantastisch leuke clown en tijdens één van onze speurarrangementen ontpopt uw neefje zich als een ware detective, die slimmerik! Zo zijn er nog veel meer arrangementen die wij u kunnen bieden in de stad van uw keuze om elkaar (nog) beter te leren kennen of gewoon gezellig samen bezig te zijn. Een familiedag die verbroedert en om nooit te vergeten!

De familiereünie: de familiedag onder de familiedagen!

Begrafenissen zijn vaak de gelegenheden waar familieleden in een breder verband elkaar weer eens ontmoeten. Leuk om ooms, tantes, neven en nichten weer eens te zien; alleen jammer dat het bij zo´n trieste gelegenheid is. Bovendien is er te weinig tijd om echt weer eens de oude banden te versterken. Bij zo´n gelegenheid wordt vaak het idee geopperd eens een heuse familiereünie te organiseren. Maar ja, hoe pak je dat aan, wat gaan we doen, waar gaan we naartoe? En het belangrijkste: wie gaat het organiseren, want we zijn allemaal maar druk - druk - druk! De oplossing is simpel, één telefoontje en wij nemen u al het werk uit handen. Wij organiseren familiedagen voor groot en klein. Dit groot en klein kan slaan op zowel de familiegrootte als wel de samenstelling van uw familie. Wij kunnen u tal van arrangementen bieden die voor groot en klein aantrekkelijk zijn. Zo zijn er tal van andere mogelijkheden om uw familiereünie tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken, een uitje die voor herhaling vatbaar is!

Laat de organisatie van uw familiedag aan ons over

Wanneer Stadsarrangement de organisatie van uw uitje verzorgt heeft u er geen omkijken meer naar. Wat u ook beogen wilt met uw familiedag, u vertelt ons uw wensen en de stad van uw keuze. Wij arrangeren uitjes in meer dan 85 steden in Nederland en tevens in diverse steden in België en Duitsland. Er is dus altijd wel een stad in uw buurt of zo centraal gelegen dat die voor al uw familieleden goed bereikbaar is. Wij regelen dan de rest en u kunt vast genieten van de voorpret. Wij ontvangen u en uw familie dan op de afgesproken dag en plek om u allen een onvergetelijke familiedag te bezorgen.