Te land, ter zee en in de lucht Leeuwarden

Beleef één van de mooiste steden van Friesland te land, ter zee en in de lucht!

Koffie met gebak
Uw bedrijfsuitje begint in de gezellige binnenstad van Leeuwarden. Hier komt u samen in één van de leuke horecagelegenheden (met plezier voor u uitgezocht) en geniet u samen van koffie en gebak.

"In de lucht" - geniet van het uitzicht!
Dan stijgt uw uitje naar grote hoogte van maar liefst 39 meter, u gaat namelijk naar de top van de Oldehove in Leeuwarden. Deze toren is een monument met een verhaal: Naast de toren zou eigenlijk een kerk gebouwd worden, maar die is er nooit gekomen. Tijdens de bouwwerkzaamheden zakte de Oldehove namelijk scheef. Toen bleek dat dit niet te herstellen was, is men in 1533 gestopt met bouwen.
Het fijne van deze toren is dat u niet zo heel veel treden hoeft te beklimmen, maar wél een fantastisch uitzicht over Leeuwarden heeft! Aan de ene kant ziet u maar liefst drie mooie groene parken en de stadsgracht die langs de stervormige stad loopt, en aan de andere kant kijkt u uit over het mooie historische centrum van de stad. Neemt u rustig de tijd om rond te kijken en foto’s te maken. 

“Te land” – Mooie stadswandeling
Als u de toren uitloopt, staat uw gids al klaar. Deze enthousiaste Fries neemt u mee langs de beroemdste plekken en onontdekte stukjes stad. Met meer dan 550 monumenten is Leeuwarden een stad waar heel wat over te vertellen valt. De Kanselarij en de Waag zijn gebouwen uit de Gouden Eeuw toen de stad erg in trek was bij de adel. Zo hebben de Nassaus hier eeuwenlang gewoond (hun Stadhouderlijk hof is nu een hotel). Na anderhalf uur brengt de gids u bij het restaurant waar u samen gaat lunchen.

Lunch

In een gezellig restaurant in hartje stad is een mooie tafel gereserveerd voor uw groep. U krijgt een verzorgde lunch aangeboden. Deze bestaat uit huisgemaakte soep, een luxe belegd broodje en een consumptie naar keuze. Voedselallergieën kunt u bij ons doorgeven, we zorgen ervoor dat iedereen ontspannen kan genieten.

"Ter zee", vaartocht
Na de lunch komen we bij het ‘zee’ gedeelte van dit arrangement; een prachtige vaartocht. Even lekker ontspannen op het water! U vaart dwars door het centrum, maar ook langs de museumhaven met de spiegelende ‘wolkenkrabbers’ van Leeuwarden. Het is bukken geblazen af en toe, en sommige grachtjes lijken echt maar één boot breed! Met recht een gevarieerde vaartocht!

Borrel
Als u weer aan land gaat sluit u dit bijzondere uitje samen af met een drankje naar keuze en een lekker hapje in een gezellig restaurantje in de binnenstad.

De beklimming van de toren en de vaartocht zijn mogelijk van april t/m oktober.

Liever afsluiten met een diner? Of wilt u een alternatief voor de mensen die niet willen/kunnen traplopen? Neem contact met ons op, we passen het arrangement graag aan uw wensen aan en verwerken dit in een gratis maatwerkofferte!

Groepsgrootte
10 - 80 personen (meer personen in overleg mogelijk)
Prijs arrangement
Aantal Personen Prijs p.p. Excl BTW Prijs p.p. Incl BTW
10 - 14 € 76 € 82,84
15 - 30 € 74 € 80,66
31 - 80 € 72 € 78,48
Inclusief
10.30 uur Koffie/thee met gebak
11.30 uur Beklimmen Oldehove Toren
12.00 uur Afwisselende stadswandeling met gids
13.30 uur Verzorgde lunch inclusief 1 koffie, thee, melk of fris
15.00 uur Vaartocht - alleen open boten, poncho's of paraplu's zijn beschikbaar tijdens een buitje.
16.00 uur Hapje en drankje (tapbier, huiswijn, fris, koffie of thee)

Andere tijden zijn in overleg ook mogelijk. Dit arrangement is mogelijk van april-oktober.

We werken samen met restaurants die we kennen van eigen bezoeken, die een goede kwaliteit bieden en op mooie locaties in de binnenstad te vinden zijn. Combineert u dit arrangement liever met een citygame of workshop? We organiseren het graag voor u!

Reserveren Meer informatie