Te land, ter zee en in de lucht Dordrecht

Beleef de oudste stad van Holland op een wel heel bijzondere manier!

"In de lucht" - geniet van het uitzicht!
Uw bedrijfsuitje begint met de beklimming van de Grote Kerk. De Toren bij de Grote Kerk is maar liefst 62 meter hoog. Vanaf deze hoogte heeft u een fantastisch uitzicht over Dordrecht en de omgeving. Het is een hele klim, maar steeds heeft u na een stukje traplopen weer wat bijzonders te zien. Bijvoorbeeld de historische rondgang (gaanderij), maar ook de bijzondere uurwerkzolder en de klokken. Als u ten slotte langs het uurwerk gelopen bent, komt u buiten op de rondgang (trans) en kunt u genieten van het prachtige uitzicht.

De mensen die de hoogte niet in willen kunnen de Grote Kerk (12e eeuw) van binnen bekijken. Bekijk het houten beeldsnijwerk, het glas in lood, de mooie marmeren beelden, en de drie orgels. Het geheel is in 1987 met liefde voor details prachtig gerestaureerd.

Koffie met gebak
Na deze geweldige ervaring geniet u, weer terug op de begane grond, van koffie (of thee) met gebak in een gezellig restaurant in de oude binnenstad.

"Te land" een mooie stadswandeling
Daarna wordt u door uw stadsgids opgehaald voor een mooie wandeling door de roemrijke geschiedenis van Dordrecht. Het is de oudste stad van Holland en telt ruim 1000 monumenten. Bij Dordrecht komen drie rivieren samen. Ooit was Dordrecht dan ook vooral een strategisch gelegen handelsplaats en op dat moment zelfs de grootste stad van Holland.

De gids wijst u op de unieke Dordtse gevels, neemt u mee langs een aantal highlights waaronder het Stadhuis, en bezoekt samen met u een hofje (bij beschikbaarheid) U loopt ook vast een stukje door de langste winkelstraat van Nederland. Onderweg vertelt de gids u de leukste anekdotes over deze levendige stad die nog steeds vol initiatieven zit. Zo zijn er leuke festivals als Wantijpop, Big Rivers en het internationaal gewilde Dordt op Stoom. Ook heeft Dordrecht als een van de weinige steden in Nederland een enorm 'sportpaleis'; alle sporten zijn hier bij elkaar te vinden op één sportboulevard. 

Extra  mogelijkheid: Fotografie
(U kunt tegen een kleine meerprijs ook kiezen voor een fotografieworkshop tijdens een stadswandeling. Een professioneel fotograaf haalt samen met u het beste uit uw camera of smartphone. U zult zien dat u hierdoor mooiere foto's kunt maken. Maar de andere manier van kijken waar ze u kennis mee laat maken is misschien nog wel belangrijker! Hoe komt u origineel uit de hoek, en wat vertelt uw foto? Een deel van de workshop is gezamenlijk, maar iedereen kan gedurende de wandeling ook individueel vragen stellen. Vraagt u ons naar de mogelijkheden voor uw groep!)

Lunch
De gids brengt u na deze afwisselende wandeling bij uw lunchlocatie, een prachtig restaurant in hartje stad. Hier is een mooie tafel voor uw groep gereserveerd. Samen geniet u van een verzorgde lunch. Deze bestaat uit huisgemaakte soep, een luxe belegd broodje en een consumptie naar keuze.

"Ter zee" een bijzondere vaartocht
Na de lunch komen we bij het ‘ter zee’ gedeelte van dit arrangement; een prachtige vaartocht. Het bijzondere van Dordrecht is dat u een prachtige vaartocht kunt maken door de binnenstad, hoewel er geen grachten zijn. Er zijn namelijk maar liefst vijf stadshavens. Uw vaartocht begint in hartje stad. U vaart onder het stadhuis en het Scheffersplein door richting de Nieuwe Haven, de meest geschilderde haven van Europa. Onderweg vaart u onder prachtige sierlijke bruggen door, ziet u de mooie pakhuizen en geniet u van het vakantiegevoel als u de binnenhavens met de pleziervaartuigen passeert. U ontdekt vanzelf waarom Dordrecht het Venetië van het Noorden genoemd wordt! 

Borrel
Dit bijzondere uitje sluit u samen af met een drankje en een lekker hapje in een prachtig restaurant in de gezellige binnenstad. 

Groepsgrootte
10 - 80 personen (meer personen in overleg mogelijk)
Prijs
Aantal Personen Prijs p.p. Excl BTW Prijs p.p. Incl BTW
10 - 14 € 59 € 64,31
15 - 30 € 57 € 62,13
31 - 80 € 55 € 59,95
Inclusief
(Met voorstel voor de tijdsindeling)
10.30 uur Entree beklimmen Toren/bezichtigen Grote Kerk
11.30 uur Koffie/thee met gebak
12.00 uur Afwisselende stadswandeling met gids
(of fotografie workshop wandeling tegen meerprijs)
13.30 uur Verzorgde lunch inclusief 1 koffie, thee, melk of fris
15.00 uur Vaartocht - alleen open boten, poncho's of paraplu's zijn beschikbaar tijdens een buitje.
16.00 uur Hapje en drankje (tapbier, huiswijn, fris, koffie of thee)

Andere tijden zijn in overleg ook mogelijk. De vaartocht is mogelijk van april - oktober.

We werken samen met restaurants die we kennen van eigen bezoeken, die een goede kwaliteit bieden en op mooie locaties in de binnenstad te vinden zijn. Combineert u dit arrangement liever met een citygame of workshop? We organiseren het graag voor u!

  • Meer dan 135.000 deelnemers
  • Ruim 14 jaar ervaring
  • Voor groepen vanaf 10 personen
  • In meer dan 68 steden
  • Keurmerk groepsuitjes
  • Offerte binnen één dag

Als u meer wilt weten over een bedrijfsuitje, groepsuitje of personeelsuitje neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Telefonisch

Maandag t/m vrijdag tussen
9.00-17.00 uur op telefoonnummer
+31 (0)85-2733790,
+31 (0)6-22791271 of
+32 (0)380-83409

Per email

info@stadsarrangement.nl info@stadsarrangement.be

Per post

Stadsarrangement
Lekerweg 72
1608 ME Wijdenes

Keurmerk groepsuitjes