Barista workshop Almere

Barista workshop
In hartje Almere begint uw personeelsuitje in een gezellig restaurant waar u kennis maakt met de barista die u deze middag gaat begeleiden.

Inleiding door Barista
Een barista is een vakman (vrouw) die niet alleen alles van koffie weet, maar ook expert is op het gebied van de techniek van de espressomachines. Met veel plezier maakt hij u wegwijs in de wereld van koffie. Allereerst komt de geschiedenis van koffie aan bod, de soorten koffie en de soorten malingen. En passant hoort u de leukste koffie-weetjes.

Zelf aan de slag
Na de inleiding gaat u zelf aan de slag. U gaat werken op een droom van een machine; de Vibiemme. Door koffieliefhebbers geliefd Italiaans design met een perfect resultaat. U begint met de koffiebonen waarbij u zelf de maling en de sterkte van uw koffie bepaalt. Vervolgens verwerkt u dit tot drie soorten koffie; een espresso, capuccino of latte macchiato. Uw barista laat u zien op welke manieren u koffie kunt proeven. Vervolgens krijgt u de gelegenheid om nog driemaal een koffie naar uw keuze te maken.

Melk opschuimen
Uiteraard is ook het opschuimen van de melk onderdeel van deze workshop. Deze gebruikt u voor de capuccino of latte macchiato. De welbekende latte art is helaas te moeilijk om in een middagje te leren. Een beetje barista heeft er honderden liters melk voor nodig gehad om deze techniek van schenken(!) onder de knie te krijgen. Maar dat wil niet zeggen dat u het tijdens het teamuitje niet even kunt proberen!

Diner
Ter afsluiting van deze dag gaat u aan tafel voor een driegangen diner geserveerd met meerdere keuzes per gang. Uiteraard houden we rekening met dieetwensen.

Proef, ruik, kijk en geniet tijdens dit groepsuitje!

Groepsgrootte
12 - 80 personen (meer personen in overleg mogelijk)
Prijs inclusief diner
Aantal Personen Prijs p.p. Excl BTW Prijs p.p. Incl BTW
12 - 20 € 90 € 103,50
21 - 40 € 86 € 98,90
41 - 80 € 84 € 96,60
Inclusief
- Barista workshop ca. 2,5 uur
* inleiding
* koffie malen en persen
* melk opschuimen
* 4 maal koffie maken naar keuze
- Driegangen keuzemenu

Opmerking: Bij groepen boven de 30 personen heeft u (koffie) cocktails als extra keuzemogelijkheid.

Reserveren Meer informatie