Rondvaart en stadswandeling Enkhuizen

Samen ontspannen (nader) kennismaken met Enkhuizen, inclusief een bezoek aan een lokaal toprestaurant. Nodig uw collega's uit voor dit afwisselende bedrijfsuitje: 

  • Welkomstdrankje
  • Rondvaart door Enkhuizen
  • Stadswandeling met lokale stadsgids
  • 3 gangen keuzemenu

Start van uw bedrijfsuitje in Enkhuizen

U schuift samen aan in een gezellig restaurant in hartje Enkhuizen. Hier krijgt u een drankje naar keuze aangeboden.

Rondvaart Enkhuizen

Hierna stapt u aan boord. De rondvaart begint in het centrum. Hier ziet u de stadsboerderijen die via het water verbonden waren met hun landerijen. Ze horen bij de 'boerenhoek'. Enkhuizen was dé haringstad, dus is er ook een 'vissershoek' met een verbinding naar het IJsselmeer. U vaart een stukje langs de stervormige omwalling 'De Vest'. Hier ervaart u alleen maar ruimte, rust, en groen. U vaart vlak bij een historische verdedigingspoort de stad weer in, om te kijken naar historische theehuisjes, werkplaatsen, en prachtige eeuwenoude panden. Geniet van deze afwisselende vaartocht! Uw schipper vertelt u alles over deze 'haringstad'.

Mooie stadswandeling met stadsgids

De gids staat u al op te wachten op de kade. Hij neemt u mee door het historische centrum van de stad. Voor een relatief kleine stad heeft Enkhuizen veel te bieden: het is een watersportwalhalla met havens en strand, Sprookjeswonderland is er gevestigd, én het heeft het Zuiderzeemuseum als toeristenmagneet. Maar tijdens deze wandeling concentreert de gids zich op de binnenstad. Hier vindt u de Drommedaris (oftewel Drom), de verdedigingstoren die op vrijwel elke ansichtkaart te vinden is. Hier ziet u ook de meest bijzondere historische panden, pal aan het water.

Het Snouck van Loosenpark is een prachtig (bewoond) park in het centrum. Ooit opgezet voor de minder rijke arbeiders, nu onbetaalbaar om te wonen maar nog steeds prachtig. De 75 meter hoge Zuiderkerk staat pal in het centrum aan het (bijna) einde van de winkelstraat. Iedereen die gevaren heeft op het IJsselmeer herkent de kerktoren van de skyline. Enkhuizen heeft een prachtig stadhuis, dat niet toevallig sterk lijkt op het Paleis op de Dam. En ook het mooie station vlakbij één van de havens is de moeite waard. De gids pikt er een aantal highlights voor u uit, en vertelt u mooie verhalen onderweg. De wandeling eindigt bij het restaurant. Hier neemt u afscheid van de gids.

Stel zelf uw 3 gangen keuzemenu samen

De bediening ontvangt u hartelijk. Het is tijd voor het afsluitende etentje. U krijgt een driegangendiner geserveerd, waarbij u zelf bij elke gang kiest waar u zin in heeft. De chef-kok zorgt voor toegankelijke keuzes en gerechten van goede kwaliteit. Voor elk wat wils dus! We zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld, zodat iedereen ontspannen kan genieten.

In welke restaurants gaat u eten?
Natuurlijk wilt u dat uw collega's tevreden zullen zijn over het eten. Daarom werken we in Enkhuizen met partnerrestaurants. Het zijn restaurants op mooie locaties met kwaliteitsmenu's, gastvrije bediening en goede reviews. We bezoeken ze regelmatig en houden de reviews nauwlettend in de gaten.  

Dieetwensen of allergieën?
Geen probleem! U kunt dit aan ons doorgeven. Iedereen kan onbezorgd meedoen.

Wanneer kunt u dit personeelsuitje doen?
Elke dag van de week. De rondvaart is mogelijk van 1 april t/m 30 september. De boten zijn (vanwege de lage bruggen) altijd open. Er is een paraplu aan boord voor het geval er een buitje valt. In de wintermaanden kunt u ons walking dinner reserveren. 

Reviews Rondvaart en stadswandeling Enkhuizen

Huisartsenpraktijk Mangard: "Iedereen heeft een hartstikke leuke dag gehad dus wat dat betreft zeer geslaagd.
Vereniging OPS: "Er was veel mogelijk om het arrangement op maat te krijgen. Organisatie was prima, snel en duidelijk."

Ga samen wandelen en varen in Enkhuizen en neem uw collega's mee naar een leuk restaurant!

Groepsgrootte
10 - 60 personen (meer personen in overleg mogelijk)
Prijs inclusief diner
Aantal Personen Prijs p.p. Excl BTW Prijs p.p. Incl BTW
10 - 14 € 73 € 79,57
15 - 30 € 71 € 77,39
31 - 60 € 69 € 75,21
Inclusief
· Ontvangst met een drankje (fris/koffie/thee)
· Rondvaart door Enkhuizen van 50 minuten inclusief schipper
· Stadswandeling van 1,5 uur met lokale stadsgids (bij grotere groepen meerdere gidsen)
· 3 gangen keuzemenu

Wat vindt u van deze tijdsindeling?
14.30 uur Lunch
15.00 uur Rondvaart
16.00 uur Stadswandeling
17.30 uur Diner

Liever andere tijden? Vrije tijd tussendoor? Dat kan, neem contact op!

Reserveren Meer informatie