Grachtentocht en stadswandeling Gouda

Ontdek de schoonheid van het oude Gouda tijdens een heerlijk personeelsuitje: twee toprestaurants, een vaartocht en een stadswandeling!

Lunchen in hartje Gouda

U begint uw teamuitje in een beregezellig eetcafé in hartje Gouda. Er wordt een fijne lunch geserveerd die bestaat uit soep, een luxe belegd broodje en iets te drinken naar keuze (koffie/thee/melk/tapbier/tafelwijn).

Rondvaart in Gouda

Hierna stapt u aan boord. De rondvaart begint in het centrum. Vroeger was 'waterstad Gouda' dé verbinding voor de handel tussen Vlaanderen en de Hollandse steden. Nu vaart u samen deze zelfde handelsroute. Onderweg komt u door smalle grachtjes, de Donkere Sluis, en de bekende Visbanken met de zuilen aan weerskanten van de gracht. Uw schipper vertelt u er alles over. De mooie bruggen in Gouda kunt u van heel dichtbij bekijken. Bijzonder in Gouda is de halfronde Museumhaven. Hier liggen allerlei monumentale schepen die bewoond worden. Daarnaast is er voor de bruine vloot gelegenheid om aan te leggen. Vlak achter deze museumhaven stroomt de IJssel, populair bij watersporters. Verbaas u over het contrast tussen de gezellig drukke plekken in de stad en de rust op het water.

Keuze uit twee stadswandelingen

Als u weer aankomt in de haven staat er al een stadsgids op u te wachten. U kunt kiezen uit twee wandelingen:

- Historische stadswandeling: een zeer complete wandeling waarbij u een goed beeld krijgt van Gouda. Niet alleen is er aandacht voor de mooiste monumenten, ook komt u langs de havens en ziet u welke belangrijke rol het water heeft gespeeld in Gouda. U passeert onder andere:

 • Authentieke hofjes en steegjes
 • Het karakteristieke stadhuis
 • De befaamde St. Janskerk

-  Historische waterwandeling: de Hollandse IJssel die aan de zuidkant langs Gouda stroomt, is een getijdenrivier. Tweemaal per dag heb je eb en vloed. De gids vertelt u alles over de belangrijke rol die het water gespeeld heeft in het ontstaan en in de geschiedenis van deze stad. U komt onder meer langs:

 • De Donkere Sluis uit 1308
 • De Mallegatsluis uit de 16e eeuw
 • Het Havenkwartier met de prachtige Museumhaven(nog steeds in gebruik)

Aan tafel voor het driegangen keuzediner

De wandeling eindigt bij een gezellig restaurant. Nadat u afscheid heeft genomen van de gids, gaat u samen aan tafel voor een heerlijk driegangen keuzediner. Eventuele dieetwensen hoeven geen probleem te zijn, aangezien wij er rekening mee houden.

Alles geregeld

We kennen alle restaurants persoonlijk. Per reservering maken we (op basis van beschikbaarheid) een selectie waarbij we zorgen voor een leuke variatie in restaurants, met korte loopafstanden. Allergieën of dieetwensen? Geen probleem! Wij zorgen ervoor dat iedereen zorgeloos kan genieten van een uitstekend verzorgd bedrijfsuitje. De vaartocht is mogelijk van 16 april t/m 24 oktober. Er wordt gevaren met gedeeltelijk overdekte boten. De boten kunnen verwarmd worden, en er is een toilet aan boord. In de winter kunt u ons walking dinner reserveren.

U kunt optimaal genieten van een volledig verzorgd groepsuitje in Gouda!

Reviews bedrijfsuitje
Vereniging OPS: "De organisatie tijdens dit bedrijfsuitje was goed. Het arrangement was compleet en de dieetwensen waren perfect uitgevoerd."De heer J.C. Groeneveld: "Absolute aanrader. Alles bij ons personeelsuitje was prima geregeld, benodigde info werd correct en op tijd verstrekt."Mevrouw de Vries: "Het was een hele leuke activiteit - onze hele groep heeft het heel leuk gevonden."

Groepsgrootte
10 - 500 personen (meer personen in overleg mogelijk)
Prijs inclusief diner
Aantal Personen Prijs p.p. Excl BTW Prijs p.p. Incl BTW
10 - 14 € 69 € 75,21
15 - 30 € 65 € 70,85
31 - 60 € 59 € 64,31
Inclusief
- Lunch incl. 1 consumptie
- Stadswandeling van 1,5 uur met stadsgids
- Rondvaart door Gouda
- Driegangen keuzediner

 • Meer dan 150.000 deelnemers
 • Ruim 15 jaar ervaring
 • Voor groepen vanaf 10 personen
 • In meer dan 100 steden
 • Keurmerk groepsuitjes
 • Offerte binnen één dagAls u meer wilt weten over een bedrijfsuitje, groepsuitje of personeelsuitje neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Telefonisch

Maandag t/m vrijdag tussen
9.00-17.00 uur op telefoonnummer
+31 (0)85-2733790,
+31 (0)6-22791271 of
+32 (0)380-83409

Per email

info@stadsarrangement.nl info@stadsarrangement.be

Per post

Stadsarrangement
Lekerweg 72
1608 ME Wijdenes

Keurmerk groepsuitjes