Cultureel arrangement in Utrecht


Een dagje cultureel genieten in Utrecht.

Lunch

Uw dag begint met een lunch, bestaande uit huisgemaakt soep, een luxe belegde pistolet en een consumptie naar keuze in het historische centrum van Utrecht. Daarna leert u de stad beter kennen vanaf het water of het land.

Stadswandeling of vaartocht in Utrecht

U kunt u kiezen voor een stadswandeling (onder leiding van een enthousiaste stadsgids) of een rondvaart door de stad.

Stadswandeling:
De gids haalt u op bij de lunchlocatie. Hij laat u uiteraard dé Dom zien, maar wijst u er tevens op dat er eigenlijk drie Doms zijn in Utrecht? Verder vertelt hij u alles over de Middeleeuwse werfkelders en de vele prachtige kerken. Maar ook over het heden valt genoeg te vertellen, zo wordt er nu hard gewerkt om de Catharijnesingel aan te leggen. In de 70er jaren gedempt, straks een prachtige toevoeging voor de stad met volop terrassen en plezierbootjes. Kortom, u geniet samen van een mooie afwisselende wandeling, verlevendigd met leuke anekdotes. Aan het einde van de wandeling brengt de gids u bij het museum.

Vaartocht:
Utrecht - met haar mooie terrassen aan het water - leent zich bij uitstek voor een fraaie vaartocht. Het biedt u een heel bijzondere kijk op de stad! Uw gids wijst u op alle verrassende doorkijkjes en bezienswaardigheden. Zo vaart u langs een echt stadskasteel, heeft u goed zicht op de prachtige werfkelders en vaart u onder prachtige bruggen door. Vanaf het water ziet u ook goed hoe 'groen' deze stad eigenlijk is!

Museumbezoek

U gaat naar het oudste stedelijke museum van Nederland, het Centraal Museum. Het gebouw op zich is al een bezoek waard; het is een schitterend voormalig kloostergebouw op een mooie plek in Utrecht. Het museum heeft een uitgebreide collectie aan oude kunst, moderne kunst, toegepaste kunst en vormgeving, stadsgeschiedenis en mode. Bekijkt u de grootste Rietveld-collectie ter wereld, of loop rond in het atelier van Dick Bruna. Geniet van fraaie mode en het indrukwekkende 17e-eeuwse poppenhuis. Het beroemde, eeuwenoude Utrechtse schip dat via een gat in de zijmuur naar binnen is gebracht is ook zeker een bezoekje waard. Van de Utrechtse Caravaggisten tot Marlene Dumas of Pyke Koch. 

Tot en met 17 juni 2019 kunt u daarnaast ook tekeningen van Peter Vos, bekijken, een kunstenaar met wortels in Utrecht. Hij tekent mensen, maar ook de bekende dieren met menselijke trekjes. Ook kunt u sculpturen, fotografie en tekeningen van Frank van den Broeck bekijken in een tijdelijke opstelling. 

Diner

Uw dagje stad wordt mooi afgesloten met een heerlijk driegangen keuzediner. Iedereen heeft per gang de keuze uit verschillende aantrekkelijke gerechten. Uiteraard houden we rekening met eventuele dieetwensen en allergieën, u kunt zorgeloos genieten van deze afwisselende dag!

Uitbreiding arrangement

Wilt u iets wijzigen aan het arrangement of een uitbreiding met bijvoorbeeld een citygame of workshop? Neemt u gerust contact met ons op! We denken graag met u mee om het arrangement zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij uw wensen. 

Groepsgrootte
10 - 60 personen (meer personen in overleg mogelijk)
Prijs inclusief diner
Aantal Personen Prijs p.p. Excl BTW Prijs p.p. Incl BTW
10 - 14 € 82 € 89,38
15 - 30 € 79 € 86,11
31 - 60 € 75 € 81,75
Inclusief
(Inclusief voorstel tijdsindeling)
13.00 uur Lunch, hierna keuze:
14.00 uur Stadswandeling onder leiding van een gids van 1,5 uur of Vaartocht van 1 uur)
15.30 uur Entree museum
17.30 uur Driegangen keuzediner in hartje Utrecht

We werken samen met restaurants die we kennen van eigen bezoeken. Deze zijn gevestigd op mooie locaties, bijvoorbeeld aan de Oudegracht aan de Werf. De kwaliteit van deze restaurants houden we nauwlettend in de gaten. Als u met een grote groep naar Utrecht komt, kunt u uiteraard een diner in buffetvorm kiezen.

  • Meer dan 150.000 deelnemers
  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Voor groepen vanaf 10 personen
  • In meer dan 100 steden
  • Keurmerk groepsuitjes
  • Offerte binnen één dagAls u meer wilt weten over een bedrijfsuitje, groepsuitje of personeelsuitje neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Telefonisch

Maandag t/m vrijdag tussen
9.00-17.00 uur op telefoonnummer
+31 (0)85-2733790, of
+32 (0)380-83409

Per email

info@stadsarrangement.nl info@stadsarrangement.be

Keurmerk groepsuitjes