Cultureel arrangement in Alkmaar


Een dagje samen cultureel genieten in Alkmaar!

Lunch

Uw dag begint als u als groep samenkomt voor de lunch in een mooi restaurant in de binnenstad. Deze lunch bestaat uit huisgemaakte soep, een luxe belegd broodje en een consumptie naar keuze. Daarna leert u de stad beter kennen vanaf het water of het land.

Stadswandeling of vaartocht in Alkmaar

U kunt u kiezen voor een stadswandeling (onder leiding van een enthousiaste stadsgids) of een rondvaart door de stad. 

Stadswandeling:
Een enthousiaste stadsgids haalt uw groep op bij het restaurant. Hij loopt samen met u een mooie route door de historische binnenstad. Alkmaar is een bekende toeristische trekpleister vanwege de beroemde Kaasmarkt, maar ook door het goed bewaarde historische centrum met haar mooie grachten. Het bijzondere Waaggebouw aan het Waagplein - 's zomers één groot terras - is een bekende trekpleister in Alkmaar, en ook de Grote Kerk is een markant gebouw in de stad. Wie weet is er tijd om een hofje te bezoeken! De gids laat u de highlights en onontdekte stukjes stad zien, en vertelt u onderweg de leukste anekdotes. Ten slotte brengt hij u naar het museum.

Vaartocht:
Vanaf het water is Alkmaar extra goed te bewonderen. In Alkmaar kunt u echt een rondje varen. Onderweg komt u veel bruggen tegen, van stenen boogbruggen tot smalle ophaalbruggetjes. Daarom zult u wel een aantal keer moeten bukken!Geniet van het uitzicht op de prachtige grachtenpanden, gezellige pleinen en levendige binnenstad.

Museumbezoek

Vervolgens brengt u een bezoek aan het Stedelijk museum in Alkmaar. Het is gevestigd in een prachtig pand, ontworpen door de architecten van Mecanoo (van Francine Houben) Dit mooie museum gebruikt afwisselende en interactieve opstellingen om de collecties te presenteren. U kunt genieten van een hoogwaardige collectie oude en moderne kunst, kunstnijverheid en stadsgeschiedenis. Bezoek bijvoorbeeld de Gouden Eeuw zaal met prachtige schilderijen en bijzondere meubels, pronkzilver en glaswerk. Natuurlijk is er aandacht voor het Beleg van Alkmaar. Ook komt de Bergense school volop aan bod met kunstenaars zoals Matthieu Wiegman en Charley Toorop.

In het museum is er ruime aandacht voor werken van Caesar van Everdingen, de grootste zeventiende-eeuwse schilder van Alkmaar. Oftewel; de Rembrandt van Alkmaar! Geniet op uw gemak van het aanbod in de verschillende zalen. Het museum heeft ook een gezellig restaurant en een mooie museumshop.

Afsluitend etentje

In één van de mooie restaurants in hartje stad geniet u ter afsluiting van een lekker etentje. U krijgt een driegangen keuzediner aangeboden. Uiteraard houden we rekening met eventuele dieetwensen en allergieën, iedereen kan zorgeloos genieten van deze afwisselende dag!

Uitbreiding arrangement

Wilt u een keuze activiteit opnemen in dit arrangement? Of andere onderdelen (een bezoek aan de Kaasmarkt bijvoorbeeld) toevoegen? We denken graag met u mee en maken gratis offertes op maat. Neemt u contact met ons op? We helpen u graag!

Groepsgrootte
10 - 100 personen (meer personen in overleg mogelijk)
Prijs inclusief diner
Aantal Personen Prijs p.p. Excl BTW Prijs p.p. Incl BTW
10 - 14 € 75 € 81,75
15 - 30 € 72 € 78,48
31 - 60 € 69 € 75,21
Inclusief
(Met voorbeeld tijdsindeling)
13.00 uur Verzorgde lunch inclusief 1 koffie, thee, melk of fris
14.00 uur Stadswandeling onder leiding van een gids (1,5 uur)
of
14.00 uur Vaartocht (vanwege de lage bruggen in een open boot, 1 uur)
15.00 uur Entree museum (voor bepaalde collecties kan een toeslag gelden)
17.30 uur Driegangen keuzediner in hartje Alkmaar

Een andere tijdsindeling is in overleg ook mogelijk. De vaartocht in dit arrangement is te reserveren van april t/m november. (Buiten deze maanden zijn de vaartochten bij uitzondering mogelijk)

Reserveren Meer informatie