Cultureel arrangement in Assen


Een dagje cultureel genieten in het mooie Drenthe!

Lunch

U start uw dagje uit samen met een verzorgde lunch. Deze bestaat uit huisgemaakte soep, een luxe belegde pistolet en een consumptie naar keuze. We hebben hiervoor persoonlijk een leuk restaurant voor u uitgezocht in het historische centrum van Assen. Daarna leert u de stad nog beter kennen door middel van een stadswandeling. Ook (of misschien wel juíst) voor inwoners een aanrader!

Stadswandeling  in Assen

Een enthousiaste gids haalt uw groep op bij het restaurant. Hij neemt u mee voor een mooie wandeling door de stad. Assen heeft naast de prachtige historische bouwwerken ook aandacht gegeven aan moderne architectuur en vernieuwende stadsprojecten. (Het museum dat u hierna bezoekt is hier een mooi voorbeeld van) De gids kan goed inspelen op de sfeer en belangstelling in uw groep; hij laat u de highlights zien, neemt u mee door onontdekte stukjes stad en vertelt u onderweg de leukste anekdotes. 

Museumbezoek

Vervolgens brengt u een bezoek aan het Drents museum. Een prachtig gebouw waar in de afgelopen 1000 jaar nogal veel aan is veranderd en bijgebouwd. Zo komt u in een koetshuis dat in z'n geheel op een glazen plint is geplaatst, loopt u door een ondergrondse vleugel, en kunt u naar boven en beneden over zwevende trappen van maar liefst 16.000 kg. Vergeet u de prachtig aangelegde dwaaltuin niet? Het geheel is een bijzondere mix van historisch en modern waar de kunstwerken goed in uitkomen. 

In de vaste collectie kunt u Nederlandse beeldende kunst bewonderen en Drentse geschiedenis in de vorm van objecten uit hunebedden, mammoetbotten en de oudste boot ter wereld. U ziet er werken van Mondriaan en Mesdag, en vindt er alles over het meisje van Yde. Ook treft u een grote collectie Hedendaags realisme aan, met kunstenaars als bijvoorbeeld Matthijs Röling. Even terug in de tijd? Bezoek dan het grootste poppenhuis van Nederland uit de 18e eeuw! Naast deze vaste collectie zijn er interessante wisselende tentoonstellingen:

U wandelt op uw gemak door het museum, u krijgt een gratis kopje koffie of thee in het museumrestaurant, en kunt de museumshop bezoeken. Hierna is het tijd voor het diner.

Diner

U kunt gezellig napraten tijdens het heerlijke driegangen keuzediner. Uiteraard houden we rekening met eventuele dieetwensen en allergieën. Iedereen kiest per gang waar hij/zij op dat moment zin in heeft. De leukste restaurantjes hebben we zelf voor u uitgezocht; u kunt zorgeloos genieten van deze afwisselende dag!

Uitbreiding arrangement

Liever een keuzeprogramma? Of wilt u iets toevoegen aan het arrangement? Neemt u contact met ons op! We passen deze opzet graag aan uw wensen aan, zodat het uitje perfect aansluit bij uw groep. 

Groepsgrootte
10 - 100 personen (meer personen in overleg mogelijk)
Prijs inclusief diner
Aantal Personen Prijs p.p. Excl BTW Prijs p.p. Incl BTW
10 - 14 € 85 € 92,65
15 - 30 € 82 € 89,38
31 - 60 € 79 € 86,11
Inclusief
- Verzorgde lunch inclusief consumptie
- Stadswandeling onder leiding van een gids (per ca. 20 personen een gids)
- Entree museum (inclusief toeslag Sprezzatura tentoonstelling en gratis koffie of thee in museumrestaurant)
- Driegangen keuzediner in hartje Assen

Reserveren Meer informatie